tisdag 29 januari 2013

Årets första utställning!

Ett par av våra valpar har varit på utställning i Sollentuna den 12/1 - arrangör var Svenska Newfoundlandsklubben och domare Karl-Erik Johansson. Detta är en utställning som altid drar massor av hundar, så även denna gång. Hela 12 whippetvalpar var anmälda. På den här utställningen har man tre åldersklasser, 4-6 månader 6-9 månader och 9-12 månader. Cia gick i klassen 4-6 månader och Tösen i klassen 6-9 månader. Cia var som på tidigare utställningar ensam i sin klass (och ras) medans det var tre stycken i Tösens klass.

Först ut var Cia, hon fick HP och en strålande kritik av domaren. Det enda som inte fungerade riktigt som det skulle denna dag var hennes rörelser, det var något med golvet och ljudet därinne som gjorde att hon inte riktigt "ville"!

Sedan var det dags för Tösen - tre fina tikar var det i klassen men än en gång drog Tösen det längsta strået och vann klassen med HP... dessutom placerade hon sig som BT-4. Hon är hittills oslagen i sin åldersklass, det ska bli spännande att se hur det går när hon får ännu fler konkurrenter i klassen... SKK Strängnäs och SvVK Köping står härnäst på tur.


Tösens bror "Charlie" (President) har även han debuterat i utställningsringen - BIR och BIG blev det i debuten!!! Fantastiskt resultat som vi gratulerar till...

Nu väntar vi på löp... två Galgo Español parningar hoppas vi kunna presentera inom kort! Dessutom väntar vi på fler spännande nyheter - nyfikna? Vänta och se!!!

Inga kommentarer: