onsdag 5 september 2012

Regn, lera och lite sol...

I helgen (31/8 - 1/9) var AnnMari och jag i Högbo bruk och ställde ut Mynta och Molly. Vi startade sent torsdag eftermiddag och var framme i Sandviken ca kl 22.20, vi hade inte bokat någonstans att ställa husbilen över natten så vi körde runt ett tag innan vi fastnade för ett industriområde (!) där vi slog läger. Det var helt OK att stå där så det gick ingen nöd på oss... redan nu anade vi vad som komma skulle... regnet smattrade på taket hela natten!!!

På morgonen körde vi de få kilometrarna till Högbo bruk där utställningen var. Det hade ju regnat så allt var vått, vått, vått... vi satte upp vårt tält vid ringen där galgo español skulle bedömas. Tack ock lov för tältet för vi hann väl inte mer än få upp det innan det började att regna igen. Skönt att inte ha en "pälsras" en dag som denna... det gick jättebra för våra hundar, Mynta CACIB och BIR, Cebbe CACIB och BIM, Xandra BT-2 med R-CACIB och Sanchez tvåa i championklassen (han tyckte INTE om vädret)... dessutom fick vi HP på vår uppfödargrupp och blev BIR-uppfödare.

Eftersom vi skulle invänta finalen drog vi oss tillbaka till husbilen några timmar för att sedan återgå till regnet... grupp 10 var inte klara förrän ca klockan 18.30. Under tiden som vi väntade fixade vi, med Jörgens hjälp, en plats för natten vid en närbelägen ridanläggning. Vi fick en plats med tillgång till el och kunde torka oss, hundarna och alla våta kläder.

Dagen efter hade det slutat regna men gräsmattorna bestod inte längre av gräs utan av LERA!!! Nu skulle vi även visa Molly och en titt i katalogen visade att det troligen skulle kollidera med Mynta och Molly... till saken hör att de båda ringarna låg i varsin ände av området. Jag pratade med ringsekreterarna i whippetringen och fick flytta Molly (som var ensam i bruksklass) till efter att öppna klassen var bedömd. DÅ skulle jag nog hinna med båda trodde jag!
När BIR/BIM bedömningen var klar i GE ringen tog jag Molly och sprang så leran yrde om oss till whippetringen och jag kom fram precis när placeringen av öppna klassen tikar pågick!

Resultatet då... förutom att vi var leriga ända upp till knäna och att skorna troligen inte går att få rena igen... Molly placerade sig som BT-2 med R-CERT och R-CACIB. Inte illa med tanke på omständigheterna! Bland galgona blev resultatet detsamma som dagen innan utom att Sanchez inte var med den här dagen!

Valparna veterinärkollade, vaccinerade och chippade
Ja det vill säga whippetvalparna, galgo valparna får sin veterinärkoll nu på måndag. Alla är friska och krya... det enda som är "fel" är att Palmetto (hane 5) saknar en testikel... trist!!


Den här ljuvliga hanen Hot Isle Pacific söker vi en delägare till.


Även den här hanen Hot Isle Pantaloon kan vara aktuell för ett delägarskap.

Inga kommentarer: