tisdag 19 mars 2013

Utställning i Köping 2013-03-17

I söndags var det dags för SvVK/Ö:s vårutställning, denna gång i KMW-hallen i Köping. Vi hade anmält både whippet och galgo español så det blev lite springande mellan ringarna för min del. AnnMari och Solveig skötte kafeterian vilket de fick jättemycket beröm för då allt som fanns att köpa var hembakat!! Kanongoda pajer och nygräddade våfflor fanns det också!

Hur gick det då för våra hundar?

Först ut var Tösen i valpklassen 6-9 månader, hon fick en fin andra placering med HP.
Sedan var det dags för Ganza, som nu gjorde sin andra start i juniorklass, 8 stycken var det i klassen den här gången. Domare på whippet var Gino Decruy, whippetuppfödare från Belgien med prefixet Jineau. När han hade kollat igenom alla 8 tikarna så började han placera dem bakifrån, 4 - 3 - 2 och så pekande han på mig och Ganza och sa nummer 1... det är helt otroligt att hon gjorde det igen - vann juniorklassen med CK!!!

Här står hon på bordet i väntan på bedömning (foto Olga Sandlund)


I väntan på bedömning kan man ju alltid knyta nya bekantskaper (foto Olga Sandlund)


I unghundsklassen tikar deltog 5 stycken, här var Nike anmäld. Då det krockade med salukibedömningen tog jag över från Katarina och visade Nike. Hon placerade sig 3a med CK.

Jag skulle även ha visat Märta-Mai i bruksklassen men tyvärr krockade det med valpklassen i galgo español ringen för mig och Cia. Nu tog matte Olga över MM och det gjorde hon så bra att MM blev tvåa i klassen (av 4)! Tidigare på dagen hade det varit inmätning av hundar som ska tävla på internationella LC-prov. MM klarade även detta med god marginal då hon mättes in till att vara mellan 45-46 cm hög (den godkända höjden för tikar är 48 cm).

Här är fina MM och matte Olga i ringen!


Så var det då dags för bästa tikklassen - det var hela 30 tikar närvarande och av dem hade 17 stycken fått CK och skulle tävla om de fyra placeringarna. Domaren plockade fram de fyra han ville placera, Ganza och vinnaren av öppen klass samt två championtikar. Så började han placera dem... och till slut stod Ganza som tvåa med CERT endast slagen av en championtik som senare blev BIR (Bäst I Rasen).
Och det var inte slut med detta - han utsåg även Ganza till BIR-junior och senare på dagen till BIS-junior, där hon slog juniorer från andra raser! En helt fantastisk dag!!!

Ganza BIS-junior (foto Maria Carlsson)


Hur gick det då i galgo ringen...
Två av valparna från vår senaste kull deltog, förutom Cia även hennes syster Lizzy. Lizzy drog det längsta strået av dem båda och blev placerad tvåa, Cia fick idag nöja sig med 4e platsen.

Båda två fångades på bild av Sanna Persson...

Först vackra Lizzy som trots att det var första gången skötte sig perfekt!


Sedan Cia som inte alls är bekväm med situationen!

1 kommentar:

Tant Olga sa...

Vilken dag i Köping! Jag är jättenöjd och ni verkar också vara överväldigade av dagen! Tänk Ganza som rodde hem rubbet i juniorklassen! De undersköna flickorna Lizzy och Cia tar sig bra ut tycker jag! Kafeterian var av toppklass kan jag också intyga. Kramar från Olga och Märta-Mai