onsdag 12 december 2012

Gandalf 10 år...

Igår den 11/12 fyllde vår kära Gandalf 10 år! Han är en underbar hund som vill alla väl, älskar att sitta nära nära och gosa i soffan. Han är en av de bästa LC whippets vi haft i Sverige och en exemplarisk stödhund till alla nybörjare. Han blev Sverigen första whippethane att erövra titlen INT LCCH (och dessutom den andra whippeten oavsett kön!). Nu är han ju pensionerad från tävlingar sedan ett par år tillbaka men han får fortfarande springa som veteran på vårt KM vilket han också gjorde med bravur på årets KM!

Gandalf är den ende av de tre valparna i kullen som fortfarande är i livet. Vår egen Grace fick somna in tidigare i år då hon blev akut sjuk och inte kunde räddas. Den tredje valpen, en hane "Eric", fick aldrig någon riktig chans i livet. Han såldes till en barnfamilj som verkade så bra, de hade två whippets sedan tidigare. De beklagade sig visserligen att en av deras tidigare hundar hade dålig mage och att det var så jobbigt med dieter till honom... DÅ skulle vi dragit öronen åt oss!!! Den dåliga magen berodde på stress, stress och återigen stress!! Tyvärr så blev deras hundar betraktade som leksaker för barnen som fick göra vad de ville med hundarna. Kulmen nåddes på Tammsvik dit de kom för att titta... maken till behandling av hundar från barnens sida har jag aldrig varit med om! Både jag och uppfödaren till en av deras andra whippets stod helt chockade... men naturligtvis sa vi till på skarpen att så här fick det inte går till!!! Men vad mer kunde vi göra, vi hade ju sålt hundarna till dem! Valpen från oss var då ca 8 mån gammal. Sedan hördes ingenting alls från dem och när de dök upp på Tammsvik året efter så hade de inte med sig någon whippet. Jag frågade naturligtvis efter Eric och fick till svar att de tagit bort honom i oktober då "han bet barnen"... tacka fasen för det, det skulle jag också ha gjort!!!!! Totalt sönderstessad fick Eric lämna detta liv endast 10 månader gammal... men det var nog det skönaste för honom i alla fall...

Gandalf vilar inför sitt 10-års firande...
Gandalf vinner sitt LC-championat
En stilstudie på LC-fältet
Gandalf har även flera BH-placeringar på utställning - här ses han som junior placerad som BH-4 med CERT i Hamar, Norge. Han har även ett CERT i Finland.
Grace - ca 5 mån gammal
Grace - ca 3½ år gammal
Även på LC-fältet utmärkte hon sig med två svenska och två norska CERT.

Grace såldes då hon var 5-6 månader och kom åter till oss då hon var ca 1 år gammal. Hon var i ett bedrövligt skick då vi fick henne åter... mager som om hon aldrig fått mat tidigare. Tack och lov att vi fick tillbaka henne annars hade hon aldrig överlevt! Den första veckan bara sov och åt hon... Vi bestämde direkt att om hon skullle bli OK igen så skulle hon naturligtvis bli kvar hos oss. Sakta repade hon sig men hon fick aldrig så länge hon levde tillbaka hullet som hon hade haft då vi sålde henne. Hon var alltid en mycket stark (både kroppsligt och mentalt) hund trots sin tunna kropp och en utbrytarkung som vi aldrig sett make till! Att hon skulle ta sig ut överallt gjorde att vi nästan miste henne redan vintern 2004/2005 då hon fastnade med ett framben i ett dörrhandtag och nästan slet loss hela benet! Som tur var så var inga senor eller blodkärl avslitna men i princip allt annat. Hon klarade av detta också och, fast vi aldrig trodde det, så var hon tillbaks på LC-fältet hösten 2005.
Grace blev också mor till vår L-kull... något som hon och Noddy fixade till alldeles själva!
Eric ca 10 veckor gammal

2 kommentarer:

Tant Olga sa...

GRATTIS Gandalf 10 år den 121212!!! Vi hurrar och sjunger för Gandalf! Tänk vad tiden går fort för jag minns Gandalf när han var liten valp. Ni kom till Norrköping WR och visade upp valparna och jag föll i trans förstås och ville ha en kompis till Greta men husse som var med tyckte valparna var söta men inte nödvändigtvis så att vi skulle köpa en valp. Jag tror Grace fortfarande var till salu då. Vår Greta var tre år ung och i sitt livs form. Gandalf och Grace har jag haft förmånen att följa genom åren och det är så härligt att läsa om er stora kärlek till era hundar och vilken smärta det är när det inte går så bra för valpar ni sålt. Inte alltid solsken att vara uppfödare har jag förstått. Solsken är det i alla fall kring Gandalf den vackre och duktige senioren. Många kramar från Olga och Märta-Mai

LillstrumpLeo sa...

Grattis från oss också! Vad ledsamt att höra om valpen som inte mådde bra. Sådant gör ont i hjärtat.