onsdag 24 april 2013

Parningar x två....

Som jag tidigare berättat så började Angelita och Mynta att löpa med 12 timmars mellanrum vilket ju skulle innebära att de i princip skulle paras samtidigt.

Angelita åkte ner till Alcazar i Bröndome och det visade sig att hon är precis som sin mor Nova, tar emot tidigt och står länge... 5 parningar fick de till innan hon sa att det var nog! Blir det inte valpar där så vet jag inte vad man skulle kunna ha gjort!!
Lägger ut bilder på paret trots att jag haft dem med här tidigare...



Mynta skulle paras med Chivas (Rabilargo's Antonio) och eftersom han bor i Trondheim så var det en lite längre resa. Annmari och jag åkte med husbilen från Bronäs i torsdags kväll och sov i Karlstad, på fredags morgonen kom Thomas och lämnade Mynta och vi påbörjade vår färd mot Norge.
Vi hade vackert väder ända tills vi började närma oss fjällkedjan då det kom upp mer och mer mörka moln... och strax efter Kvikne mötte vi snön... då var det slut på den vackra utsikten tyvärr!







Vi 20-tiden på kvällen kom vi så fram till Trondheim, eller rättare sagt till Hommelvik där Chivas bor. Vi släppte ihop hundarna och trots att Mynta såg mer än villig ut så fick vi inte till någon parning den kvällen. Men skam den som ger sig, på lördags morgonen gjorde vi ett nytt försök och nu lyckades det!!! Men det blev bara denna parning så nu håller vi tummarna för att det "tar sig"...


Chivas vackra huvud med den snälla lugna blicken...


Så var det då dags att starta hemåt igen, vägen över fjällen bjuder på hisnande vackra utsikter men jag var mest fascinerad över älven som rann precis bredvid vägen... det syntes fortfarande delar av den ett par decimeter tjocka isen (man ser också hur vi stadigt närmade oss den gamla skraltiga bussen)...




Om allt går enligt planerna kommer båda tikarna att valpa i midsommarveckan... men mer om det när vi har gjort ultraljudsundersökningar på dem båda två. Nu håller vi tummarna!!!!

1 kommentar:

Tant Olga sa...

Men vilka äventyr ni ger er ut på! Hur hinner ni med allt och tänka på allt. Metropolerna Barcelona och Trondheim och däremellan Bröndome! Från Spanien kom en valp och vi här håller tummarna för att det blir valpkullar x 2 till midsommar! Ha det gott allihopa människor som djur på kennel Hot Isle där allt händer! Många varma vårhälsningar från Märta-Mai och Olga i Vadstena