tisdag 11 september 2012

Allt ska man uppleva...

Hemma igen från Norge, det var ett sånt LC prov som man kommer att diskutera länge kring. Inte själva provet, platsen eller arrangemanget... det var perfekt som vanligt! Men bedömningen var inte likt något som jag upplevt tidigare. Två domare från Estland varav den ena (enligt uppgift) är upplärd i Finland, absolut inget fel i det men de dömde utifrån en helt annan syn på loppen än vad vi är vana vid! Detta stod helt klart efter första omgången då 2 whippettikar och 10 whippethanar hade för låga poäng för att få starta i andra omgången. Visst... sånt kan hända men det är väldigt sällsynt! Att det sedan bara blev 4 av 9 startande galgo español som fick tillräckligt med poäng för att få springa lopp två gjorde att många med mig höjde på ögonbrynen!!!

Hur som helst, det längsta strået i lopp två drog vår egen "Kexet" som sprang in på 86.5 poäng (68 i lopp ett) mot hennes mottävlande "Bailey" som bara fick 31 poäng (79.5 i lopp ett)... där Harriet och jag stod vid starten såg det inte ut som om poängen i loppet skulle fördelas på det sättet. Konstigt kan vi tycka, men det är domarna som dömer och de stod ute på banan, åtminstone en av dem borde ha sett väldigt bra vad som skedde, och det här var deras åsikt.

Vi är naturligtvis väldigt glada för Kexets vinst och hennes CACIL!!!


Med oss på resan till Norge hade vi "Charlie" (Hot Isle President) och "Maja" (Hot Isle Palette) som skulle hämtas av sina nya ägare för vidare färd till Trondheim. Resan till Norge var lång och ganska tröttsam men de skötte sig perfekt och kunde till och med sova en stund i buren.


De har nu installerat sig hos sina nya ägare och vi har fått rapport att de tagits emot med kärlek av respektive familjs vuxna hundar!

Kvar här hemma har vi 4 hanar och 2 tikar som fortfarande vill ha ett eget hem... härliga valpar alla 6 som skulle kunna förgylla tillvaron för sina ägare! På bilderna här nedan är de 9 veckor. Vi söker en delägare/halvfodervärd till en av hanarna Pacific eller Pantaloon.

Hot Isle Palladium


Hot Isle Pacific


Hot Isle Pantaloon


Hot Isle Palmetto (ej till utställning eller avel)


Hot Isle Pirouette


Hot Isle Papoose

Inga kommentarer: