fredag 21 september 2012

LC-prov, valpbilder och lite till...

Åter till helgens LC-prov i Bröndome... självklart kan man som arrangör inte hjälpa när vädrets makter gör allt för att förstöra planeringen. Att fälten var blöta och vattensjuka och med det leriga så att man på vissa ställen knappt kunde ta sig fram var ju inget som man hade planerat då man bestämde provdatum. Men... att ha en så rörig organisation att man fick olika svar beroende på vem man frågade var inget man kunde skylla på vädret! Det kändes som att om man bara frågade tillräckligt många personer så fick man till slut det svar som man önskade.

Jag tycker att det är jättebra att man utbildar nya funktionärer för det behövs verkligen, men det krävs mycket kunskap hos den som utbildar och även hos den som blir utbildad! Att som elev stå och påstå saker som inte stämmer ger inget gott intryck, t ex säga att "det står i reglerna" när det inte gör det får åtminstone mig att undra vad som har gått fel i undervisningen... reglerna är alla som deltar i ett prov skyldiga att känna till och då är det trist när inte de som jobbar som funktionärer gör det!

Tråkigt var det också att markförhållandena gjorde så att det bara blev ett lopp, det blir ju lite av ett lotteri med sådana förutsättningar. Inte för att det gick dåligt för våra hundar, inte alls, men ändå...

Allt var inte dåligt, långt därifrån, det fanns t ex en toppenbra kafeteria som serverade i princip allt du kunde tänkas vlija ha!

Men vi ger oss inte... nu ser vi fram mot årets sista prov som hålls i Sjöbo helgen 6-7 oktober och håller tummarna för att vädret är på vår sida den här gången!

Över till något roligare...

Det är nu en vecka sedan Débora (nu kallad Lizzy) och Damian (nu kallad Troem) åkte till sina nya hem och rapporter börjar komma hur de har det.

Vi har fått en massa fina bilder på Lizzy och hennes nya kompis Jack.

En återblick på "Skokloster Summer Show" Tammsvik 2012...

Vår galgo español uppfödargrupp blev BIR och BIS-4, tack alla våra fantastiska valpköpare som gör detta möjligt! Och Tack Ulla Jonsson som var framme med kameran!


BIR på samma utställning var SE UCH Hot Isle Corrida "Donna" - BIM var NO UCH SE UCH Rabilargo's Banderas, denne vackra och trevliga hane är pappa till vår D-kull.


1 kommentar:

Tant Olga sa...

Oh den där Lizzy! Vilka ljuvliga bilder på henne! Jag håller med om det du säger om LC-provet i Bröndome. Kafeterian var enastående med sitt fantastiska utbud. Mycket surr och frågor fanns i luften och jag upplevde att flera funktionärer var stressade av situationen. Det var verkligen svårt att få riktiga besked. Jag undrar hur det gick dag två? Jag gläds åt att Adde gjorde så bra ifrån sig med tanke på hur det såg ut i Norge och tänk Sebbe då!! Märta-Mai är i riktigt god form nu när säsongen tar slut. Stort lycka till i Skåne! Kram Olga och MM