tisdag 25 september 2012

En debut som heter duga...

I lördags åkte jag med Ganza till Jälla ridhus utanför Uppsala dit jag hade anmält henne till hennes första utställning. Det var Uppsala Cockerklubb som anordnade en inofficiell utställning för alla raser. Dryga 100 valpar var anmälda och så ett antal vuxna hundar på det.

Det var första gången som Ganza var själv utan att ha flocken eller åtminstone sin bror med sig... som vanligt var inte bilfärden någon höjdare...

Jag hade åkt i god tid så att hon skulle få möjlighet att kolla in miljön och allt annat som var nytt för henne. Lite otäckt var det allt till en början men då det var dags att gå in i ringen så hade det släppt helt och hon skötte sig som om hon varit en van utställningsräv :-)

Det var 5 andra whippets anmälda men det var bara tre som var närvarande. Veronica Wrangell var där med sin son Ceasar som också var inne i ringen i Barn med hund - han skötte sig jättebra och vann hela uppvisningen!

Ganza tyckte att domare Per Lundström var en kul figur och hon t o m pussade honom på näsan. Han var väldigt förtjust i henne och skrev så här i sin kritik:
"Utmärkt tilltalande helhet, välskuret vackert huvud, utmärkt pigment, vacker välvd hals, utmärkt över- och underlinje, välvinklad front med gott förbröst. Utmärkt längd bredd och kraft i kors lår och underben. Passande benstomme och tassar, rör sig mycket effektivt och lågt för sin ålder. En särskilt lovande valp"

Hon blev BIR-valp, BIG-valp och slutade sedan som BEST IN SHOW valp - ingen dålig debut minsann!!


Victoria och Ceasar var så snälla att de stannade kvar så att jag och Ganza kunde fasta på ett kort! Tack Victoria och Ceasar för en trevlig dag!


Ceasar knäppte den här bilden på Ganza medans vi väntade på att få gå in i ringen.

Oseriöst???!!!

Har plockat bort mitt inlägg - det visade sig nu efter en vecka att det fanns en godtagbar förklaring till att hon inte kom. Även om jag fortfarande tycker att man hör av sig om man fått förhinder!

1 kommentar:

Tant Olga sa...

Strålande resultat på första utställningen!!! Vad månde bliva av den lilla fröken Ganza? På bilderna ser hon mera "vuxen" ut än vad hon verkligen är den lilla tösen.

Mindre strålande var ju upplevelsen av valpköpare som inte dyker upp som avtalat. Bara att hoppas att inget allvarligt hänt med henne men antagligen handlar det väl om "kalla fötter". Trist i alla fall med allt besvär det innebar för er. Kram till alla från Olga och Märta-Mai