tisdag 9 oktober 2012

Ett förhastat beslut...

togs i söndags på LC-provet i Sjöbo! Döm om vår förvåning när vi i högtalarna hörde att det skulle bara bli ett lopp för Galgo Español! Andra omgången hade startat och klockan var strax efter 15 på eftermiddagen då man tog ett beslut att GE bara skulle få springa ett lopp på grund av att det skulle bli mörkt då de sprang sitt andra lopp!!! Hur i hela friden visste man det redan då???!!!! Till saken hör också att resultaten från första omgången fanns publicerade och lottning för andra omgången var gjord!

Jag med flera GE ägare ville inte acceptera detta beslut utan vi pratade med provledaren... de hade fattat beslutet tillsammans med domarna och piloten fick vi veta. Grunden till beslutet var att det skulle bli mörkt tills det vara dags för andra loppet för galgo!!! Detta visste man alltså redan strax efter 15... undrar om de använde spåkula!?

Efter lång diskussion, där bl a jag ansåg att det var oförskämt av dem och att vi hade rätt att få tillbaka vår anmälningsavgift då våra hundar inte fick samma chans som alla andra, så åkte provledaren ut på fältet och pratade med domarna och piloten. Nytt beslut - de skulle köra ett andra lopp även för galgo men att vi fick vara beredda på att det kunde brytas när som helst p g a mörkret... detta fick vi acceptera.

Vad hände - jo alla lopp kunde genomföras utan att det hade blivit mörkt!!! Det hade säkerligen gått att köra ytterligare lopp efter galgo om det hade behövts. En koll med en av domarna visade att de inte hade blivit tillfrågade inför det första beslutet utan det hade fattats av funktionärerna!

Bra var i alla fall att provledaren efteråt kunde erkänna att de fattat ett förhastat beslut...

Jag måste också tacka en av LC-sportens "grand old man" som stöttade oss som protesterade och som la ett gott ord för vår sak hos provledaren... TACK!

Hur gick det då... ja, vår protest som ledde fram till att ett andra lopp kördes innebar för vår del både bra och dåligt... Adde klättrade upp från 6:e till 3:e plats men Cion ramlade ner från 4:e till sista plats! Så kan det gå men nu fick i alla fall alla hundarna springa ett andra lopp!

Om man ställs inför en liknande situation i framtiden bör man nog överväga vilken ras som i så fall ska undantas från lopp 2 - det känns ju inte rätt att Basenji ska få företräde framför Galgo Español då Basenji inte tillhör grupp 10 och inte ens har rätt att tävla om cert!

Lördagens omgång var bättre för vår del då Nizette slutade 2:a med CERT, det var hennes andra prov och en bättre start på karriären kunde hon väl knappast ha fått!




1 kommentar:

Tant Olga sa...

De sista LC-tävlingarna har inneburit minnesvärda händelser som inte varit positiva helt och hållet. Man kan väl sammafatta det med "alltid inträffar det nåt".

Så kul att Nizette fick åka hem med ett cert från Sjöbo! Hennes start på karriären kan inte ha börjat bättre – stort GRATTIS från släktingen Märta-Mai och hennes matte Olga. Vi ses på KM!