tisdag 6 november 2012

Danmarksresa och utställning

I torsdags styrde vi kosan till Göteborg för att ta nattfärjan (00:30) till Frederikshamn och sedan vidare färd mot Herning och två dagars utställning. Överfärden var både blåsig och regnig... regnet spelade ju ingen roll, vi var ju inomhus, men blåsten... usch och fy, inte tycka om!!!!

När vi anlände till Danmark var klockan strax efter 04:00 och vi tog sikte på första bästa rastplats för att sova några timmar innan vi fortsatte mot Herning. När vi vaknade vid 8:30 tiden så sken solen från en blå himmel. Det verkade ju mycket lovande!!! Men men... när vi närmade oss Herning spöregnade det igen! Efter ett besök på Lidl så körde vi till utställningsplatsen, checkade in husbilen och slog oss till ro. Det är trots allt lite mysigt att sitta i en varm husbil och lyssna på hur regnet smattrar mot taket.

Så dags för utställningsdag nummer 1 - lördag.
Vi insåg snart att det skulle komma att kollidera i ringarna när jag skulle visa Molly och Mynta i princip samtidigt! Som tur var fanns Helena på plats och hon tog över Mynta.

Hur gick det då?
Rebecca visade Ockra för första gången och det gick riktigt bra, Ockra fick SL (särdeles lovande) och blev tvåa i klassen.
Nizette fick ett VG då domaren tyckte att hon sköt upp ryggen i rörelse (vilket hos också gör ibland) och blev placerad 4a i konkurrensen.
Molly ställdes i öppen klass där hon slutade 2a med CK och sedan också BT-3 med R-CACIB.

För vår galgo español gick det i princip på samma sätt!
Mynta slutade som BT-2 med R-CACIB. Men Runner (Finblackies Suomen Runner), en son till Alma (Hot Isle Amaltista) som är född i Finland men bor i Norge, slog till med att bli BIR från juniorklass. Han fick även CERT och titlarna DK JW-12 DK W-12.

Utställningdag nummer 2 - söndag.
Den här dagen fanns det ingen risk för att det skulle kollidera mellan ringarna. Mynta skulle in som nummer 7, Nizette som nummer 66 och Molly som nummer 72.

Resultat dag två.
Ockra visades i dag också men nu var allt som fanns på golvet så mycket mer spännade... och om man går och står som en snöplog är det svårt för domaren att få en uppfattning om hur man ser ut! Hon fick ett L (lovande).
Nizette var mycket mer avslappad än dagen innan och fick ett EXC av domaren, hon blev återigen placerad 4 i klassen.
Molly fick också EXC men ingen placering den här dagen.

I och med att Nizette fick VG resp EXC så har hon sina meriter klara för att tävla internationellt på LC... nu fattas "bara" den lilla detaljen att hon ska klara höjden 48 cm! Om det går får vi se i vår då det är dags att mäta in henne.

Mynta blev den här dagen BT-3 återigen med R-CACIB!
Runner blev BIR igen och fick ytterligare ett CERT och nu också titlarna NORD JW-12 och NORD W-12.

Pantaloon har flyttat!
I går flyttade Pantaloon - nu kallad Spike - till sitt nya hem hos familjen Wanglöf i Lerum. Stort lycka till med honom!

Två av hans bröder samt en syster finns fortfarande till salu!

Det kom ett mail...
med bilder på Lizzy. GE valparna har ju hunnit bli dryga 3 månader och de ser mycket lovande ut... hoppas att de fortsätter att växa på samma sätt!


Lizzy ute i skogen med whippetkompisen Jack


Dragkamp...


Full fart över stock och sten!


Lizzy och matte Ulla.

1 kommentar:

Tant Olga sa...

Jag är verkligen imponerad över er frekvens i utställningsringarna. Att dra ner till Danmark i november känns inte som någon höjdare för mig. Roligt att det gick så bra för era hundar! Tänker särskilt på Nizette som nu kan tävla för championat i LC. Grattis till det! Så kul att den snygge Lonny hittat hem! Kram alla från Olga och Märta-Mai